Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 2024-04-18, 9:08 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

3:21 PM
Флешмоб в ДПТНЗ "Броварський професійний ліцей"

    

        01 грудня 2015 року в ДПТНЗ "Броварський професійний ліцей" проведено заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. В актовому залі ліцею заступником директора з ВР Пержинською Оксаною Дмитрівною за підтримки спеціаліста товариства Червоного Хреста Мардар Л.А. та спеціаліста центру соціальних служб для молоді Броварської міської ради Гаврись Л.В. з учнями І - ІІІ курсів було проведено позакласний захід на тему: "В майбутнє без СНІДу".

        У фойє ліцею підготовлено тематичну книжкову виставку та інформаційні плакати на тему: "СНІДу скажемо - НІ!".

       Всі учасники заходу прикріпили до одягу червоні стрічки, як міжнародний символ боротьби зі СНІДом та значки "Збережемо любов".

       У своєму виступі Оксана Дмитрівна зазначила, що в останні десятиліття проблеми, пов'язані зі здоров'ям людини, надзвичайно загострилися, зокрема поширення ВІЛ-інфекції у світі набуло масштабу епідемії. Кількість людей, які живуть із ВІЛ, постійно зростає, особливо в Східній і Центральній Азії, Центральній Європі. Надзвичайно швидкими темпами поширюється ВІЛ і в Україні, особливо серед вікової категорії від 15 до 25 років. І  проведення просвітницько-профілактичних заходів серед учнівської молоді на сьогоднішній день є дуже актуальною.

       Перед присутніми виступила спеціаліст товариства Червоного Хреста м. Бровари Мардар Людмила Анатоліївна, яка розповіла учням, що волонтери Червоного Хреста постійно ведуть просвітницьку роботу серед молоді. Підкреслила у своєму виступі: в чому різниця між ВІЛ-інфекцією та СНІДом. Наголосила на тому, що ВІЛ - це вірус імунодифіциту людини. Він може жити лише в рідинах людського організму і розмножуватись лише в середині клітин. Вірус гине при температурі 60 градусів через 30 хвилин, а при кип'ятінні - через кілька хвилин. СНІД - це синдром набутого імунодифіциту. СНІД - остання стадія розвитку ВІЛ-інфекції.

        Разом з учнями Людмила Анатоліївна перерахувала шляхи зараження інфекцією та наголосила, що кожна людина в першу чергу повинна дбати про власне здоров'я і завжди пам'ятати, як попередити інфікування.   

       Наприкінці заходу учні взяли участь у флешмобі і біля центрального  входу  ліцею запалили свічки і виклали їх у формі стрічки, яка використовується як логотип з 1991 року та являється символом  боротьби зі СНІДом та символом солідарності з ВІЛ-позитивними та пацієнтами, які хворі на СНІД. 

       Заходи в Броварському професійному ліцеї завершилися проголошенням лозунгу: "В майбутнє без СНІДу".

       

Переглядів: 715 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024