Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 2024-04-20, 7:11 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

6:08 PM
Нова українська школа і творча спадщина Василя Сухомлинського

 19 вересня 2018 року у Броварському професійному ліцеї відповідно до плану заходів з відзначення у 2018 році 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського відбувся круглий стіл «Нова українська школа і творча спадщина Василя Сухомлинського».

В освітній практиці все більше уваги останніми роками приділяється проблемам удосконалення системи психолого-педагогічного забезпечення навчально-виховного процесу в різних ланках освіти: від дошкільної до вищої. Ці проблеми стають ще більш актуальними у контексті реалізації завдань реформи освіти згідно з концепцією «Нова українська школа». У цій діяльності наукова спадщина нашого земляка Василя Сухомлинського є для освітян надзвичайно важливою і корисною.

Педагоги ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» розпочали захід із перегляду історичних кінокадрів. У цих фрагментах кінофільмів побачили і почули Василя Сухомлинського, а також впізнали в його ідеях основні змістові напрями концепції «Нова українська школа». Тут є все: компетентнісний, діяльнісний, особистісно орієнтовний підходи в освіті, дитиноцентризм, прагнення психологічного забезпечення діяльності школи та роздуми про необхідність вмотивування роботи педагога і удосконалення шляхів його професійного зростання.

Практичний психолог Книш Н.В. ознайомила всіх присутніх із пріоритетними завданнями в розбудові нової української школи – морально-етичних (гідність, чесність, справедливість, турбота, повага до життя, повага до себе та інших людей) та соціально-політичних (свобода, демократія, культурне різноманіття, повага до рідної мови і культури, патріотизм, шанобливе ставлення до довкілля, повага до закону, солідарність, відповідальність).

Після перегляду фільмів «Нова українська школа Василя Сухомлинського: 50 років по тому» та «Нова українська школа і творча спадщина Василя Сухомлинського» методисти Святницька Т.В. та Кирій Л.В. разом із педагогами поміркували та поділилися своїми думками стосовно питання: «Що саме із творчої спадщини видатного педагога ми систематично і наполегливо "впроваджували" і що могли б "впровадити" в нашу освіту?». 

Переглядів: 376 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024