Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 2024-03-29, 3:00 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

10:14 AM
Педагогічні читання "Сергій Батишев - патріарх професійної педагогіки"

19 лютого 2019 року в ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» у рамках місячника методичної роботи були проведені педагогічні читання, присвячені пам’яті видатного науковця, практика,  академіка С. Я. Батишева.

 Відкриваючи захід, методист Кирій Л.В.  наголосила на тому, що наша земля багата на талановитих педагогів, які заслужили не тільки вітчизняного, але й  світового визнання. Одним із них є Сергій Якович Батишев, який  в історію педагогічної науки увійшов як основоположник професійної педагогіки.

Педагоги ліцею у свої доповідях неодноразово зазначали, що ідеї С.Я. Батишева є актуальними і сьогодні, бо все те, про що говорив, писав і за стосовував на практиці великий педагог, відповідає сучасності, воно навколо нас і в повсякденній нашій педагогічній діяльності. І, не дарма, адже десятки-сотні тисяч педагогічних працівників системи ПТО і науковців з початку 80-х років минулого століття називали його патріархом професійної педагогіки.

 Сергій Якович не тільки обґрунтовував прогресивні й водночас прогностичні ідеї щодо розвитку системи підготовки кваліфікованих робітників для різних галузей економіки, а й цілеспрямовано, наполегливо боровся за те, щоб професійно-технічна освіта була пріоритетом у державній політиці.

Справжньою родзинкою заходу стала презентація бібліотекарем наукової праці С.Я. Батишева, яка є у фонді бібліотечно-ресурсного центру Броварського професійного ліцею: Подготовка рабочих в средних профессионально-технических училищах / С. Я. Батышев. – М. : Педагогика, 1988. – 176 с. – (Педагогическая наука – реформе школы). В монографии в свете требований реформы общеобразовательной и профессиональной школы раскрываются пути дальнейшего совершенствования подготовки рабочих широкого профиля как в средних профессионально-технических училищах, так и непосредственно в сфере материального производства. Автор рассматривает содержание и организацию труда преподавателей и мастеров производственного обучения, опыт работы новаторов производства. Монография будет полезна специалистам в области педагогики, работникам профтехобразования.

Атмосфера заходу засвідчила про загальний інтерес присутніх до питань, які висвітлювалися, викликала  жвавий інтерес та активне обговорення даної теми.

Педагогічні читання переконливо довели, що творчий доробок педагога-науковця  С.Я. Батишева є надійним дороговказом для кожного профтехосвітянина. Актуальність його ідей є очевидною  і сьогодні, а спадщина служить і буде довго служити невичерпним джерелом педагогічної мудрості, з якого ми можемо черпати не тільки знання, ідеї, знахідки, рекомендації, а й просто добрі поради.

 

 

Переглядів: 426 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024