Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 2024-03-29, 8:23 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

1:53 PM
Результати моніторингового візиту з питань дотримання права громадян на професійну (проф.-тех.) освіту в Броварському професійному ліцеї

Співробітники Департаменту моніторингу соціальних прав з метою вивчення питання додержання права людини і громадянина на професійну (професійно-технічну) освіту здійснили моніторинговий візит до Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Броварського професійного ліцею та Київського обласного вищого професійного училища харчових технологій та ресторанного сервісу.

Результати моніторингового візиту розміщено на сайті Уповноваженого Верховної ради України з прав людини (http://www.ombudsman.gov.ua/ua/all-news/pr/1219-js-rezultati-monitoringovogo-vizitu-z-pitan-dotrimannya-prava-gromadyan-n/):

Результати моніторингу до Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації засвідчили, що в умовах децентралізації в області збережена мережа закладів професійної освіти. Функціонує 28 багатопрофільних закладів, у 15 з яких організовано навчання для 90 учнів з особливими освітніми потребами.

З метою модернізації та упровадження новітніх виробничих технологій на базі закладів освіти відкрито 5 навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням. Елементи дуальної форми навчання впроваджуються в 9 закладах професійної освіти.

31.01.2019 року під час відвідування Державного професійно-технічного навчального закладу «Броварський професійний ліцей» з’ясовано, що в закладі забезпечено належні умови для отримання освіти 472 учням, серед яких 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Особові справи вихованців ведуться відповідно до встановлених вимог, передбачені законодавством виплати дітям-сиротам здійснюються належним чином.

Освітній процес здійснюється у 20 навчальних кабінетах, 4 лабораторіях, 6 навчальних майстернях. Для проведення занять з фізичного виховання в ліцеї облаштовано спортивно-оздоровчий комплекс. У закладі освіти є актова зала, бібліотека, функціонує їдальня на 150 місць, де організовано харчування учнів і працівників. Для проживання учнів є гуртожиток на 420 місць, в якому створені належні умови. Всі бажаючі учні забезпечені місцями у гуртожитку.

Навчання професіям проводиться у відповідності до державних стандартів, робочих навчальних планів. У 2018 році випущено 192 кваліфіковані робітники, працевлаштовано за здобутою професію 152 особи (79 %).

Керівництвом ліцею налагоджено тісну співпрацю з міжнародними соціальними партнерами, зокрема: з компаніями «Геберіт», ТДВ «Сініат», ТОВ «Снежка», в рамках якої створено три навчально-практичні центри за галузевим спрямуванням за професіями «монтажник санітарно-технічних систем та устаткування», «монтажник гіпсокартонних конструкцій» та «маляр». На базі центрів організовано навчання учнів та слухачів, а також підвищення фахової майстерності педагогічних працівників інших закладів професійної освіти.

У Броварському професійному ліцеї не створено інклюзивне середовище. Станом на 31.01.2019 учні ліцею й училища не отримали стипендію за січень поточного року.

З метою покращання правової поінформованості учнів під час моніторингового візиту проведено анкетування та презентовано діяльність Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у сфері захисту прав людини та громадянина й роботу Секретаріату Уповноваженого та його регіональних представництв.

Переглядів: 376 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024