Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Середа, 2024-04-24, 1:03 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

5:34 PM
Тиждень енергетичних професій

З 12 по 16 березня під гаслом «Найважливіше в побуті – енергетика» пройшов тиждень енергетичних професій.

Протягом тижня педагоги, які входять до складу методичної комісії енергетичних професій, проводили відкриті уроки та виховні заходи, конкурси, мета яких була спрямована на створення умов для підвищення інтересу учнів до обраної професії, пошуку нових нестандартних рішень при виконанні поставлених завдань. До проведення тижня професії були залучені учні усіх курсів та педагогічні працівники відповідного напрямку професійної підготовки.

Традиційно, тиждень розпочався виставкою стіннівок, присвячених професії, вихідним матеріалом яких були відомості про новинки і досягнення науки, техніки і технології.

13 березня відкритий урок виробничого навчання в 11 групі за професією «Слюсар з ремонту автомобілів. Електрозварник ручного зварювання» провела майстер виробничого навчання Ничик О.Г. на тему «Розбирально-складальні механізми рульового керування автомобіля».

Метою уроку було сформувати початкові практичні навички з розбирально-складальних робіт механізмів рульового керування автомобіля, прищепити звичку бережного ставлення до інструменту та обладнання, розвивати навички аналітичного мислення.

Після проведення вступного інструктажу, учні спробували пробне виконання нових прийомів, показаних майстром. Ольга Григорівна роздала учням завдання навчально-виробничих робіт, після чого вони самостійно виконували роботу, використовуючи свої знання, здобуті під час теоретичного навчання, дотримуючись техніки безпеки. Заключний інструктаж провели у формі виробничої наради групи, де учні самостійно проаналізували виконання робіт, розібралися у своїх помилках та запропонували способи їх попередження.

14 березня лабораторно-практичну роботу на тему «Механізми двигуна» провів викладач Горковець М.Г. у групі № 21. Метою уроку було практичне відпрацювання учнями розбирання та складання кривошипно-шатунного механізму (КШМ) двигуна.

При проведенні вступного інструктажу викладач ознайомив з планом проведення лабораторно-практичної роботи, провів опитування, під час якого учні продемонстрували набуті знання з даної теми.

Після показу відеоролику про розбирання та складання КШМ двигуна провів інструктаж з безпеки праці при проведенні робіт. У лабораторії учні виконували практичні вправи щодо послідовності розбирання і збирання КШМ двигунів ВАЗ, ЗАЗ, ЗІЛ-130.

15 березня майстер виробничого навчання Ткач В.М. у 31 групі провів виховну годину з метою формування в учнів поняття здорового способу життя та здоров’я, як найголовнішу цінність людини.

Учні виступали з повідомленнями про наслідки шкідливих звичок на організм людини. Презентація та відеофільм допомогли глибше розкрити питання з даної теми, спонукаючи всіх присутніх задуматися про ставлення до свого здоров'я.

16 березня у групі № 26 за професією «Електрозварник ручного зварювання. Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» викладач Терещенко Т.М. провела нестандартний підсумково-узагальнюючий урок у формі брейн-рингу «Моя професія». Учні, розділені на дві команди «Фітинг» та «Колектор», давали відповіді на поставлені питання. Мета, що полягала у перевірці, повторенні та закріпленні вивченого матеріалу за семестр, була досягнена.

16 березня за круглим столом у методичному кабінеті були підведені підсумки проведення тижня енергетичних професій, де методисти ліцею Кирій Л.В. та Святницька Т.В. відзначили методичний рівень та різноманітність проведених заходів, участь педагогічних працівників та учнів у підготовці та проведенні, а також надали рекомендації щодо підвищення якості організації тижня професії.

Переглядів: 532 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024