2 грудня 2020 року викладач вищої категорії Галина Лавнікович провела відкритий урок теоретичного навчання з предмета "Технологія приготування їжі з основами товарознавства" на тему "Харчова цінність риби, класифікація".
Новий матеріал з теми уроку викладач подала у вигляді лекції-діалогу за допомогою інтерактивних методів навчання, під час якої відбувається взаємодія учасників педагогічного процесу з метою взаємопорозуміння, спільного вирішення навчальних завдань, розвитку особистих якостей учнів.
Заняття почалося з вступного слова викладача, повідомила тему та план уроку. Під час мотивації навчальної діяльності учнів Галина Михайлівна розповіла їм про традиції використання в Україні риби та страв з неї. Викладач також спонукала учнів і до самостійної роботи: пошуку цікавої інформації про лікувальні властивості риби.
Для активізації навчального процесу під час викладення нового матеріалу використовувалася презентація, створена в програмі Power Point. Під час викладення нового матеріалу учні доповнювали інформацію викладача своїми виступами. Така робота учнів на уроці формує здатність системно мислити, приймати незалежні рішення, вміти чітко висловлювати думку, аналізувати і систематизувати інформацію.
Осмислюючи інформацію, яку подав викладач, здобувачі освіти працювали над доповненням опорного конспекту (таблиці "Класифікація риби" та "Родини риб").
|