Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0




Вівторок, 2024-04-23, 12:08 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

9:58 PM
Виховна година "Душа мого народу-рушники"

 

05 лютого 2021 року в ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» у рамках роботи над обласним проєктом «Доля мого народу на полотні» майстер в/н Третяк О.М. провела відкриту виховну годину «Душа мого народу-рушники».

Захід проведено з метою ознайомлення учнів з національними звичаями, традиціями і обрядами, символами та оберегами (вишитий рушник: символіка кольорів, елементів, візерунків), використовуючи український фольклор - прислів'я, приказки, легенди, виховувати шанобливе ставлення  до українських традицій та обрядів.

Народжуються і сивіють покоління, минають століття, однак у побуті української родини значну, а   часом вирішальну роль продовжують відігравати прості речі, якими користувалися ще наші далекі предки -  рушники, які й донині відіграють особливу роль у житті українців. 

Олена Михайлівна зазначила, що рушник – це символ України, що є предметом гордості нашого народу. Наш український народ працьовитий, щедрий на таланти, здiбний, обдарований. Якщо працювати - то до сьомого поту, якщо спiвати - то дзвiнко, розложисто, якщо творити щось - то неповторно, захоплююче.

 Учні дізналися, що з давніх-давен український рушник мав не тільки естетичне призначення, але й був неодмінним атрибутом повсякденного життя людей та окрасою їхнього побуту. Жодна важлива подія не обходилась без рушників, вони супроводжували людину протягом усього життя як у радості, так і в горі. Це – оберіг, адже у візерунках  збереглися прадавні магічні знаки та символічні значення.

На завершення заходу Олена Михайлівна наголосила на тому, що на сьогоднішній день український рушник не втратив свою актуальність, своє символічне значення,    і надалі буде ознакою любові і незрадливості, символізуватиме чистоту почуттів, глибину безмежної любові до своїх дітей, до всіх, хто не черствіє душею.

 

 

 

Переглядів: 208 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024