Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 2024-04-25, 8:12 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

9:32 AM
Звіт проведення тижня методичної роботи

     

     Відповідно до плану роботи Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області та реалізації єдиного тижня методичної роботи 15 лютого 2016 року у Броварському професійному ліцеї відбулося відкриття методичного тижня на тему «Педагогічні ідеї – це крила, на яких зростає колективна творчість…».

     На відкритті заходу заступник директора з НВР Яблонський І.В. акцентував увагу викладачів та майстрів виробничого навчання на заходах, які планується провести в рамках цього тижня, їх меті та завданнях для педагогічного колективу. Наголосив на ефективності колективних та індивідуальних форм реалізації методичної роботи.

     Упродовж дня в навчальному закладі проходила виставка методичних напрацювань викладачів та майстрів виробничого навчання. 

   

   Завідуюча бібліотекою Якуша Г.І. зробила виставку навчально-методичної фахової літератури та презентувала методичний бюлетень. Виставка продовжилась годиною спілкування педагогічного колективу, у ході якого Галина Іванівна надала рекомендації по використанню фахових журналів, збірників та періодичних видань у процесі підготовки педагогічних працівників до уроків теоретичного і виробничого навчання та виховних заходів.

 

   Методист навчального закладу Кекух І.В. оголосила план проведення заходів на методичний тиждень.

 

    16.02.2016 р. відбулося засідання педагогічного колективу з обміну досвідом. Майстри виробничого навчання Коваленко В.О. та Чигринець О.О. підготували дуже цікаву для всіх доповідь про роботу наших майстрів і викладачів у позаурочний час на тему «Фотогалерея: творчі руки майстрів». В презентації була висвітлена творча робота нашого педагогічного колективу. Виявляється, що кожен з нас – це творча людина, кожен вміє та полюбляє майструвати і виготовляти шедеври власними руками. Були продемонстровані роботи у техниці декупаж, скрапбукінг, плетіння, вишивка бісером та вишивка нитками, печворк, лоскутне шиття, декоративне зварювання та інше. 

    Було проведено ярмарок педагогічних знахідок «Ділюсь досвідом», де досвідченні майстер виробничого навчання Бобко Г.О. та викладач математики Кулеба Г.І. ознайомили молодих педагогічних працівників з методичними розробками уроків теоретичного та практичного навчання. Бобко Г.О. розповідала про пошукові проекти, які вона застосовує під час підготовки творчих кваліфікаційних робіт, де кожен учень може проявити свої здобутки та проявити творчість у підготовці та оформленні роботи. Кулеба Г.І. розповідала про нестандартні форми та методи проведення уроків теоретичного навчання та продемонструвала, як на прикладі простих речей можна заволодіти увагою учнів та привчити їх постійно навчатись.

 

    Після доповіді досвідчених майстрів своєї справи, відбулась виставка портфоліо викладачів та майстрів виробничого навчання, методичних посібників та робочих зошитів, які використовуються майстрами та викладачами у роботі. Кожен мав змогу ознайомитись із напрацюваннями своїх колег та застосувати їх досвід роботи на практиці при підготовці до власних уроків.

      17 лютого 2016 року психологом ліцею Книш Наталією Віталіївною було проведено психологічний тренінг для педагогічних працівників по профілактиці емоційного вигорання під лозунгом "Психологічне здоров'я педагога". В цьому заході прийняли участь 20 педагогічних працівників нашого навчального закладу.

      Перед початком виконання вправ, Наталія Віталіївна нагадала про саме визначення «емоційного вигорання» та «емоційної втоми», назвала основні їх ознаки. На прикладах навела стадії настання цих станів людини.

       Наталія Віталіївна провела із працівниками навчального закладу дуже цікаві тести та вправи, за допомогою яких всі змогли відчути і зрозуміти вплив негативних почуттів на організм людини та позбавитись їх у своїй роботі. Познайомила із способами подолання емоційної напруги, прийомами і техніками керування психоемоційним станом людини.

      Психолог використала у якості релаксації техніку арт-терапії «робота з крупою». Під спокійну релаксаційну музику педагоги мали змогу перенестись думками у «країни своїх мрій», та перенестись у світ, де не має місця тривозі і проблемам, поміркувати про свої бажання та виявити свою мету у роботі, розслабитись та получити задоволення.

    Після завершення тренінгу, всі майстри виробничого навчання та викладачі залишились дуже задоволеними проведеним тренінгом.

 

      Також в цей день майстер виробничого навчання Бобко Галина Олександрівна проводила урок-екскурсію для учнів групи ТУ-13 на підприємство «АКВА-ВІТА», яке знаходиться в м. Бровари. Темою уроку-екскурсії була «Декоративна ковка та її елементи».

    Перед початком екскурсії майстер розповіла учням про історію виникнення ковальського ремесла.

     Учень групи Шкіра Артур підготував доповідь по стилям декоративної ковки та розповів про них всім присутнім, демонструючи елементи кожного стилю на презентації.

       На підприємстві учні ознайомились із історією виникнення та створення даного підприємства, познайомились із його власниками, побачили на власні очі вироби, які виготовляються на підприємстві.

     Для учнів навчального закладу було проведено майстер-клас з виготовлення виноградної грони. Кожен бажаючий мав можливість самостійно спробувати виготовити кований елемент.

      18 лютого 2016 року в навчальному закладі пройшов майстер-клас по роботі із новітнім зварювальним обладнанням від фірми «Фроніус-Факел». Представники фірми продемонстрували відеоматеріал із використання обладнання.

      Після вступного слова учням було продемонстровано, як необхідно виконувати налаштування цього обладнання і кожен з них мав можливість власноруч спробувати виконати зварювання на продемонстрованому обладнанні.

       Також в цей день відбулась інтелектуальна педагогічна гра «Хочу все знати…». До участі в інтелектуальному протистоянні були запрошені викладачі та майстри виробничого навчання, які методом жеребкування були розподілені на дві команди: команду «Знавці» та команду «Ерудити».

      Для перевірки рівня знань педагогічних працівників у методичний роботі були підготовлені різноманітні цікаві запитання, що неодмінно пов’язані із щоденною працею. Незважаючи на складність та заплутаність завдань, кожна з команд проявила себе активно та доказала, що кожен з нас – майстер своєї справи!.

Переглядів: 766 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024