Вівторок, 2020-10-20, 2:27 PM

Державний професійно-технічний навчальний заклад
"Броварський професійний ліцей"

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Корисні посилання

Головна | Міністерство освіти і науки України
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0





Професія "Кухар. Кондитер"


   Старе прислів'я наголошує: гарний кухар вартий лікаря. Від того, як харчується людина, залежить її здоров'я, настрій, виробничі досягнення. Професія кухаря потребує постійного пошуку творчої фантазії, тому що потрібно здивувати відвідувачів кожного разу, коли вони заходять до їдальні, кафе, ресторану, закладу харчування.

 
   У Броварському професійному ліцеї Вас навчать:
 
  • поєднувати традиційну і сучасну, святкову і повсякденну кухню;
  • готувати різноманітні страви з риби, м'яса, овочів;
  • подавати кулінарні вироби в банкетному виконанні;
  • розробляти і розширювати власні рецепти, виховувати смак - основу кулінарного мистецтва;
  • отримувати насолоду від приготування та оформлення страв.

Кухар повинен знати:

- види, властивості, кулінарне використання, ознаки доброякісності й способи органолептичної оцінки картоплі, овочів, круп, грибів, макаронних і бобових виробів, борошна, сиру, яєць, м'яса, риби, птиці, субпродуктів;

- правила, прийоми і послідовність виконання операцій з механічної, кулінарної обробки овочів, круп, бобових і макаронних виробів, борошна, м'яса, риби, птиці;

- рецептура, технологію приготування страв і кулінарних виробів, що вимагають простої кулінарної обробки;

- призначення обладнання, виробничого інвентаря, інструментів, вимірювальних приладів, посуду, тари, правила користування і догляду за ними;

- асортимент напівфабрикатів із котлетної маси (овочевої, рибної м'ясної) і технологію приготування страв з неї;

- правила теплової обробки різних харчових продуктів і напівфабрикатів;

- способи раціональної організації праці на робочому місці;

- правила санітарії та гігієни безпечної праці й пожежної безпеки;

- правила роздачі;

- строки і умови зберігання страв і кулінарних виробів;

- порядок користування збірником рецептур страв і кулінарних виробів.

Перспективи зайнятості

    Випускники нашого ліцею можуть працювати у столовах, кафе і ресторанах. Відкривати свій бізнес. По закінченні нашого навчального закладу можна вступити до Київського Національного Університету культури та мистецтва, Київського Університету харчових технологій, Київського Університету готельного господарства за даною спеціальністю.

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2020Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz