Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 2024-04-27, 9:40 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід
Кухар, кондитер.


Професія "Кухар. Кондитер"


   Старе прислів'я наголошує: гарний кухар вартий лікаря. Від того, як харчується людина, залежить її здоров'я, настрій, виробничі досягнення. Професія кухаря потребує постійного пошуку творчої фантазії, тому що потрібно здивувати відвідувачів кожного разу, коли вони заходять до їдальні, кафе, ресторану, закладу харчування.

 
   У Броварському професійному ліцеї Вас навчать:
 
  • поєднувати традиційну і сучасну, святкову і повсякденну кухню;
  • готувати різноманітні страви з риби, м'яса, овочів;
  • подавати кулінарні вироби в банкетному виконанні;
  • розробляти і розширювати власні рецепти, виховувати смак - основу кулінарного мистецтва;
  • отримувати насолоду від приготування та оформлення страв.

Кухар повинен знати:

- види, властивості, кулінарне використання, ознаки доброякісності й способи органолептичної оцінки картоплі, овочів, круп, грибів, макаронних і бобових виробів, борошна, сиру, яєць, м'яса, риби, птиці, субпродуктів;

- правила, прийоми і послідовність виконання операцій з механічної, кулінарної обробки овочів, круп, бобових і макаронних виробів, борошна, м'яса, риби, птиці;

- рецептура, технологію приготування страв і кулінарних виробів, що вимагають простої кулінарної обробки;

- призначення обладнання, виробничого інвентаря, інструментів, вимірювальних приладів, посуду, тари, правила користування і догляду за ними;

- асортимент напівфабрикатів із котлетної маси (овочевої, рибної м'ясної) і технологію приготування страв з неї;

- правила теплової обробки різних харчових продуктів і напівфабрикатів;

- способи раціональної організації праці на робочому місці;

- правила санітарії та гігієни безпечної праці й пожежної безпеки;

- правила роздачі;

- строки і умови зберігання страв і кулінарних виробів;

- порядок користування збірником рецептур страв і кулінарних виробів.

Перспективи зайнятості

    Випускники нашого ліцею можуть працювати у столовах, кафе і ресторанах. Відкривати свій бізнес. По закінченні нашого навчального закладу можна вступити до Київського Національного Університету культури та мистецтва, Київського Університету харчових технологій, Київського Університету готельного господарства за даною спеціальністю.


Copyright MyCorp © 2024