Понеділок, 2019-11-18, 8:27 AM

Державний професійно-технічний навчальний заклад
"Броварський професійний ліцей"

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Співпраця Професійно-технічного навчального закладу з роботодавцями: інноваційні шляхи розвитку соціального партнерства

 

 


       Більш як 35 років ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» готує кваліфікованих робітників для підприємств міста та регіону. За багаторічну діяльність навчальний заклад змінював назву,  але неодмінною лишилася вимога - забезпечення промислових  підприємств, закладів сфери послуг та громадського харчування висококваліфікованими, конкурентоспроможними робітниками. На сьогодні проблема підготовки ініціативних, конкурентоздатних та професійно-компетентних випускників професійно-технічного навчального закладу є актуальною. Адже сучасний ринок праці диктує свої умови: якість професійно-практичної підготовки кваліфікованого робітника повинна відповідати не тільки вимогам освітніх стандартів, але й потребам  роботодавця, що останнім часом висувають цілу низку зауважень, які навчальні заклади не в змозі вирішити самостійно.

        Педагогічний колектив ліцею  чітко усвідомив, що найважливішим чинником підвищення якості професійного навчання, адаптації кваліфікованих робітників до нових економічних умов, закріплення їх на робочих місцях  є соціальне партнерство.

       У  ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» соціальне партнерство представлене як система соціально-педагогічної взаємодії викладачів, майстрів виробничого навчання , учнів із представниками підприємств. Основою соціального партнерства у навчальному закладі є принцип співробітництва між роботодавцями і педагогічними працівниками, який реалізується у таких формах: це і  укладання договорів на підготовку кваліфікованих робітників, як двох так і багатосторонніх, проходження  професійно-практичної підготовки в умовах реального виробництва з подальшим працевлаштуванням випускників, підвищення кваліфікації та стажування майстрів виробничого навчання. Основними формами співпраці  із соціальними партнерами є: ознайомлення з діяльністю підприємства, екскурсії, лекції, консультації, проведення майстер-класів, участь представників підприємств у кваліфікаційній атестації і конкурсах фахової майстерності,  участь роботодавців в  організації  професійно-практичної підготовки.

       На сьогоднішній день Броварський професійний ліцей здійснює на договірних засадах підготовку робітничих кадрів більш як для вісімдесяти підприємств. Зокрема, за професією «кухар, кондитер», тільки у м. Бровари  за останні два роки  наш навчальний заклад побудував партнерські  стосунки з такими  закладами громадського харчування як:

- ресторан «У лісі»;

- кондитерська «777»

- кондитерський цех  ТРЦ «Термінал»

- кафе «Візит»

       Співпраця навчального закладу і роботодавців – це перспективний шлях розв’язання багатьох проблем, що виникають у процесі підготовки та подальшого працевлаштування молодих робітників. Безпосередньо для нашого навчального закладу відновлення і зміцнення зв’язків із соціальними партнерами відкриває наступні додаткові можливості:

  • спрощується доступ до інформації про ринок праці регіону;
  • забезпечується врахування вимог роботодавців;
  • з’являється доступ всіх учасників освітнього процесу до інноваційних виробничих технологій та сучасного виробничого обладнання;
  • здійснюється корегування старих і розробки нових навчальних та дидактичних матеріалів, що відповідають вимогам сучасності;
  • відкриваються  більш широкі можливості для організації професійно-практичної підготовки учнів ліцею;
  • з’являються умови для організації короткострокового стажування педагогічних працівників з метою ознайомлення з новими виробничими технологіями й устаткуванням.

         А ще розширюються можливості працевлаштування випускників. Навчальний заклад має можливість заключати з роботодавцями договори на підготовку кваліфікованих робітників, погоджувати робочі навчальні плани, а найголовніше це  організація проходження професійно-практичної підготовки учнів в умовах виробництва, що відповідає вимогам навчальних планів і робочих навчальних програм та спонукає навчальний заклад до оновлення матеріально-технічної бази. Впродовж останніх двох років у нашому навчальному закладі здійснено модернізацію лабораторії борошняних кондитерських виробів.  Облаштовано  робочі місця, придбано меблі, холодильне та технологічне обладнання та устаткування.

 

       Адже, щоб впровадити в навчальний процес передові виробничі технології, необхідно, щоб сам майстер  виробничого навчання, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки опанував їх, бо коли мова йде про постійний пошук підвищення якості підготовки майбутніх кваліфікованих робітників, особливо важливого значення набуває роль майстра виробничого навчання, педагога, яка полягає в системі його мотивів, знань, умінь і особистісних якостей, що повинні забезпечити ефективність застосування ним сучасних виробничих технологій та педагогічних методів навчання учнів. Практика показує, що випускники  тих майстрів виробничого навчання, які систематично проходять стажування, займаються самоосвітньою діяльністю, охоче опановують сучасні виробничі технології, швидше адаптуються у виробничій  сфері і реалізують свої здібності та знання, отримані в навчальному закладі. Прикладом цьому є наші випускники, які після закінчення навчання повернулися працювати на підприємства, де проходили виробничу практику а зараз радують своїх колишніх наставників, майстрів виробничого навчання своїми досягненнями в професійному зростанні та перемогами на Всеукраїнських конкурсах. І ми пишаємося цим, бо найкраща реклама навчального закладу – це наші випускники.   

                Спільна взаємодія дирекції ліцею, педагогічного колективу,  учнів навчального закладу з роботодавцями, сприяє більшій популяризації професій, дозволяє вчасно реагувати на пропозиції ринку праці щодо професійно-практичної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників.

       Початок співпраці з роботодавцями нашого міста та району ми  розпочинаємо  за такими напрямками:  

  • Окреслення власної проблеми та аналіз  потреб ринку праці  регіону;
  • Визначення потенційних партнерів;
  • Визначення їх повноважень, можливостей, готовності до співпраці;
  • Визначення точок взаємовигідної діяльності та надійності партнерів;

       Цей взаємозалежний тандем між навчальним закладом і роботодавцем вимальовує модель соціального партнерства, яка дає можливість залучати до педагогічної роботи висококваліфікованих фахівців з виробництва (до речі в цьому навчальному році наш педколектив поповнили два фахівця, з великим стажем роботи у кондитерському виробництві).

       Співпраця навчального закладу і роботодавців – це перспективний шлях розв’язання багатьох проблем, що виникають у процесі підготовки кваліфікованих робітників. А проблеми існують, а саме:

  • Значна кількість роботодавців, які потенційно можуть бути соціальними партнерами відмовляються укладати довгострокові угоди про співпрацю у зв’язку з економічною нестабільністю;
  • Не всі роботодавці висвітлюють новітні технологічні процеси приготування виробів, побоюючись конкуренції на ринку збуту, тримаючи нововведення, як комерційну таємницю. При цьому слід зазначити, що учні, які навчаються за цільовими направленнями таких підприємств допускаються до повного технологічного процесу, бо роботодавець має надію, що саме цей учень в подальшому працюватиме на його підприємстві;
  • Однією з проблемних питань сьогодення є велика ціна сучасного обладнання, що унеможливлює самостійно навчальному закладу його придбати, а співробітництво з підприємствами різної форми власності створює належні умови для відпрацювання професійних умінь і навичок учнів на підприємстві.

       Соціальне партнерство – це перш за все, довіра, це впевненість у завтрашньому дні, це професійні, висококваліфіковані робітничі кадри та якісне формування пропозиції до державного замовлення, а налагодження конструктивного, взаємовигідного партнерства з роботодавцями дозволить залучити додаткові ресурси для розвитку навчального закладу.

       Не секрет, що ефективність соціального партнерства залежить від особистісного потенціалу і рівня професіоналізму викладачів, майстрів виробничого навчання, їх уміння організувати цілеспрямовану спільну роботу з учнями, професійно-практичну діяльність у всіх її формах і видах.

          Сприяє оптимізації навчально-виробничого процесу, і широке застосування програмно-педагогічних та дидактичних засобів навчання, створених силами педагогічних працівників ліцею. Викладачами та майстрами виробничого навчання за професією «Кухар, кондитер» підготовлено на кожного учня робочі зошити з предметів «Технологія приготування їжі», «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів». Доцільність використання робочого зошита у методичному забезпеченні навчальної діяльності вбачаємо в тому, що:

  • система завдань в робочому зошиті доповнює та розширює систему завдань навчальних підручників і посібників;
  • робочі зошити містять велику кількість ілюстрованого матеріалу;
  • робочий зошит призначений для організації самостійної роботи учнів, підготовки та  проведення лабораторно-практичних робіт,  самоконтролю та контролю знань.

        Робочий зошит є важливою складовою науково-теоретичного супроводу уроку, а його застосування сприяє індивідуалізації процесу навчання, створює можливості для реалізації інноваційних навчальних технологій. Ми розглянемо робочий зошит як засіб навчання, що містить різнопланові та різнорівневі завдання для виконання їх учнями на сторінках зошита з метою засвоєння, повторення, узагальнення, систематизації та перевірки знань. Зошит розроблено членами методичної комісії професій громадського харчування ліцею, рекомендований для використання з метою забезпечення логічної послідовності формування професійних знань та вмінь, активізації навчально-пізнавальної діяльності учнів.

       Впровадження сучасних виробничих та педагогічних технологій в організацію та проведення професійного навчання дозволяє підвищити  мотивацію учнів до навчання та будувати стабільні, міцні партнерські стосунки з підприємствами – замовниками робітничих кадрів. Педагогічний колектив ліцею розуміє, що має працювати на випередження і швидку адаптацію випускників у виробничу сферу, а система соціального партнерства сприяє позитивним зрушенням у роботі навчального закладу і дає можливість здійснювати підготовку висококваліфікованого, конкурентоспроможного на ринку праці робітника.

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2019Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz