Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Понеділок, 2024-04-29, 6:19 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

2:34 PM
День Соборності України

 

Щороку 22-го січня ми відзначаємо дві важливі події української історії: проголошення незалежності першої у ХХ столітті української держави - Української Народної Республіки (1918) та проголошення рівно через рік Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки (1919), що є ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

З метою поглиблення знань учнів про історію виникнення свята, ознайомлення з цікавими фактами про Україну, її визначними  діячами, виховання патріотичних почуттів,  поваги до державної символіки та з нагоди відзначення Дня Соборності України у ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» було організовано і проведено ряд заходів інформаційного, просвітницького та виховного характеру. 

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель і саме у цей день, в  ліцеї було організовано і проведено викладачем Ладан О.В. загальноліцейну виховну годину на тему: «Соборна моя Україно…»,  у  ході якої учнів було ознайомлено з історією виникнення свята, його значенням  для країни, згадано українських діячів та їх внесок у становлення незалежної держави.

Також була оформлена виставка малюнків «Державні символи України очима дітей»  під керівництвом Оксани Вікторівни Ладан, участь у якій прийняли учні І курсу показавши свою творчість і креативність та власне бачення  державних символів. 

Цікавим не тільки для учнів ліцею, а й для всього педагогічного колективу був перегляд  відеоролику в сучасному форматі – челлендж-естафети на тему: «А  що ти знаєш про символи держави?», який  довів, що єдність українців, незалежно від регіону їх проживання – на Заході чи Сході, на Півдні чи на Півночі або у Центрі України – це сила, бо тільки коли ми об’єднані – ми можемо протистояти будь-якому ворогові: внутрішньому чи зовнішньому.

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, підтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батьків і дідів, справу боротьби за Українську державу.

 

Переглядів: 485 | Додав: alxej | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024