27 лютого 2019 року в ДПНЗ «Броварський професійний ліцей» було проведено І етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії «Кухар».
Конкурс проведено з метою поглиблення та удосконалення знань умінь і навичок з теоретичної підготовки, підвищення рівня професійної майстерності, розвитку творчої активності учнів згідно вимог державних стандартів професійно-технічної освіти. Участь у конкурсі прийняли учні 22, 25, 32, 35 груп.
Згідно умов проведення конкурс проходив у два тури. Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань з предметів «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та обслуговування», «Охорона праці», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування» та практичного туру, завдання якого відповідали вимогам 4 кваліфікаційного розряду.
При виконанні завдань учасники показали не тільки ґрунтовні знання, а й вміння застосовувати новітні технології та нестандартні підходи в роботі, проявили творчі здібності при приготуванні та оформленні готових страв.
Члени оргкомітету, журі конкурсу з професії «Кухар» були приємно вражені кулінарними стравами приготованими учасниками, відзначили високий рівень підготовки учнів, глибокі знання, майстерність та творчий потенціал.
За результатами оцінювання конкурсних завдань переможцем стала учениця 32 групи Хомич Тетяна ( майстер в/н Чечотка А.М.), яка буде представляти Броварський професійний ліцей на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії «Кухар». |