Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 2024-05-04, 1:22 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

7:19 PM
Лекція-практикум "Використання мультимедійного комплексу в освітньому процесі"

14 лютого 2018 року в ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» у рамках місячника методичної роботи викладачем інформаційних технологій Чигринцем О.О. було проведено лекцію-практикум «Використання мультимедійного комплексу в освітньому процесі».

Олексій Олексійович ознайомив педагогічних працівників ліцею  з призначенням та можливостями мультимедійного комплексу, якими у навчальному закладі оснащено кабінети спецтехнології та хімії.

Мультимедійний комплекс поєднує в собі всі переваги сучасних комп'ютерних технологій і виводить процес навчання на якісно новий рівень та  відповідає тому способу сприйняття інформації, яким відрізняється нове покоління учнів, що виросло на ТБ, комп'ютерах і мобільних телефонах, у якого набагато вища потреба в темпераментній візуальній інформації й зоровій стимуляції. Цей комплекс є коштовним  інструментом як  для навчання всієї  групи так і кожного учня окремо, бо це - візуальний ресурс, що може допомогти викладачам та майстрам виробничого навчання зробити уроки теоретичного та виробничого навчання  живими й цікавими для учнів.

Викладач зазначив, що завдяки мультимедійному комплексу ми маємо можливість повністю керувати будь-якою комп'ютерною демонстрацією - виводити на екран дошки картинки, карти, схеми, створювати й переміщувати об'єкти, запускати відео й інтерактивні анімації, виділяти важливі моменти кольоровими позначками, працювати з різноманітними комп'ютерними програмами. І все це прямо з дошки, не втрачаючи візуального контакту з учнями і не прив’язуючись до свого комп'ютера, а завдяки комп'ютерним  наочним матеріалам  і навчальним  ресурсам з будь-якої теми чи предмету можна знайти безліч і використати їх багаторазово, залучивши  до активної роботи на уроці учнів всієї групи. Не потрібно непокоїтися про зберігання паперових карт, плакатів, тощо - у них просто відпадає необхідність.

Використання  мультимедійних комплексів дає можливість створювати прості й швидкі виправлення в наявному методичному матеріалі прямо на уроці, під час пояснення матеріалу, адаптуючи його під конкретну групу та конкретні завдання, поставлені на уроці, а також супроводжувати демонстраційний матеріал помітками та зауваженнями, імпровізувати.

Використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі, зокрема мультимедійних комплексів - це не данина моді, а назріла необхідність. ІКТ є одним з істотних засобів реалізації цілей та завдань процесу навчання, дають можливість педагогам вносити до освітнього процесу нові різноманітні форми та методи навчання, що роблять уроки та позаурочні заходи інформаційно-насиченими, яскравими, цікавими. А головна перевага - підвищення якості знань учнів.

 

Переглядів: 417 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024