Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 2024-05-04, 11:32 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

5:45 PM
Семінар викладачів хімії

07 лютого 2018 року у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Бородянський професійний аграрний ліцей» відбувся семінар викладачів природничих дисциплін (хімії) професійно-технічних навчальних закладів Київської області на тему: «Формування навичок дослідницької роботи учнів на уроках хімії через застосування інформаційно-комунікаційних технологій».

Сьогодні процес інформатизації охопив всі сторони життя сучасного суспільства. Цей процес має кілька пріоритетних напрямків, до яких, безумовно, слід віднести інформатизацію освіти. Вона є першоосновою глобальної раціоналізації інтелектуальної діяльності людини за рахунок використання інформаційно-комунікаційних технологій.

Під час семінару викладачі хімії поділилися досвідом роботи з використання ресурсів всесвітньої інформаційної мережі Інтернет у навчальному процесі.

Методист ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» Святницька Тетяна Вікторівна ознайомила присутніх з перевагами використання хмарних технологій в освітньому просторі, роботою з Google сервісами, програмою Prezi.com для створення нестандартних, нелінійних презентацій.

Бідун Олена Володимирівна викладач хімії та біології Ірпінського економічного коледжу, в своїй доповіді висвітлила переваги та недоліки віртуальних хімічних лабораторій. Ознайомила із роботою педагогічного програмного засобу (ППЗ) – електронний підручник «Віртуальна хімічна лабораторія 8-11 кл.» та програмного продукту Virtulab.

Викладач спецдисциплін ДПТНЗ «Бориспільський професійний ліцей» Пащук Сергій Миколайович, поділився досвідом з формування в учнів стійкого інтересу до навчальної діяльності шляхом використання інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема 3D моделювання.

Степаненко Наталія Вікторівна викладач хімії та біології ДПТНЗ «Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу» продемонструвала створення віртуального кабінету хімії.

Науковий співробітник лабораторії електронних навчальних ресурсів Інституту професійно-технічної освіти Кононенко Андрій Геннадійович та викладач хімії ДНЗ «Катюжанське вище професійне училище» Малащенко Оксана Юріївна ознайомили присутніх з процесом створення та використання електронного підручника на уроках хімії.

Методист НМК ПТО у Київській області, Уманська Людмила Михайлівна, підсумувавши виступи учасників семінару, зазначила, що інформаційні технології не тільки полегшують доступ до інформації і відкривають можливості варіативності навчальної діяльності, її індивідуалізації та диференціації, але і дозволяють по-новому організувати взаємодію всіх суб’єктів навчання, побудувати освітню систему, в якій учень був би активним і рівноправним учасником освітньої діяльності.

Переглядів: 427 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024