Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Вівторок, 2024-03-19, 8:29 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

11:45 AM
Тиждень психології

З 04 лютого по 08 лютого в ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» пройшов тиждень психології під гаслом «Ми проти насильства».

Тиждень розпочався з лекції для педагогів «Протидія всім формам насильства в освітньому процесі». В ході заходу психолог Книш Н.В. ознайомила присутніх з новим законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу(цькуванню)» який набув чинності 19 січня 2019 р., основними поняттями, ознаками боулінгу та алгоритмом дій педагогів при виявленні проявів булінгу в групах.

У фойє ліцею була організована виставка стіннівок на тему: «Ми проти насильства»,в якій учні продемонстрували свій протест проти усіх форм насильства.

З метою попередження насильства психологом Книш Н.В.  була проведена виховна година в групі 26 «Життя без насильства»,в ході якої були окреслені види насильства,причини виникнення сімейної та учнівської жорстокості, механізм захисту прав дітей. Учні вчились розрізняти види насильства та розробляли стратегії поведінки у ситуаціях ризику. Класними  керівниками в групах також  були проведені виховні години на тему: «Насильство»

5 лютого 2019 року учні 32 групи долучилися до всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг. У бібліотечно-інформаційному центрі ліцею практичний психолог Книш Наталія Віталіївна та бібліотекар Якуша Галина Іванівна провели виховну годину на тему: «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?». Учні мали змогу ознайомитися з новими поняттями та обговорити актуальні питання щодо безпечного поводження в інтернет-просторі.

6 лютого 2019 року у актовій залі ліцею для учнів І курсу психолог прочитала лекцію «Безпека в Інтернеті», в якій звернула увагу учнів на види загроз в мережі та дії щодо їх попередження, підсиливши свою розповідь відеороликами. Особливу увагу акцентувала на такі поняття, як: шахрайство, кібер-булінг, онлайн-грумінг, секстинг.       

7 лютого Наталія  Віталіївна  провела виховну годину з учнями гуртожитку на тему: «Стоп булінг». Учні переглянули фільм «Клас корекції», проаналізувавши його зміст, визначили форми насильства в фільмі та розробили пам’ятку «Як зупинити булінг».

Для педагогів був організований психологічний  тренінг «Поняття медіації. Коло Порозуміння», який провели інженери Порозуміння, тренери фасилітатори інституту Миру та Порозуміння – Тетяна Діхтярук та Ольга Кіржой. Педагоги мали можливість  опрацювати різні стилі поведінки в конфліктній ситуації та розширити свої знання щодо шляхів вирішення конфлікту, обговорити причини конфліктів та основні потреби особистості, які лежать в основі кожного конфлікту.

Завершився тиждень Днем Позитиву: на перервах психолог демонструвала мультфільми позитивного спрямування такі, як: «Баранчик і Кролень», «Свиня та печиво»  короткометражний фільм «Ліла»та інші.  

 

Переглядів: 403 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024