Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Неділя, 2024-05-05, 8:45 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Броварський професійний ліцей"
State Vocational Educational Institution "Brovarskyi Professional Lyceum"
Головна | Реєстрація | Вхід

10:46 AM
Звіт про проведення тижня професій громадського харчування та сфери обслуговування

З 18 по 22 грудня 2017 року у  ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» було проведено тиждень професій громадського харчування та сфери обслуговування. Тиждень розпочався конкурсом на кращу стіннівку в якому взяли участь учні всіх груп, які навчаються за професією «Кухар» та «Кухар, кондитер».

Цього ж дня викладачем Попович О.М. та ученицями 35 групи Нікітченко Анною та Жинкатою Мирославою було організовано та проведено майстер-клас зі складання серветок, під час якого вони продемонстрували різні способи та прийоми по складанню серветок і з задоволенням поділились своїми навичками з усіма бажаючими.

19 грудня 2017 р. до дня святого Миколая була проведена виставка-ярмарок кулінарних та кондитерських виробів. Гості, що завітали на ярмарку, були приємно здивовані розмаїттям страв та мали змогу скуштувати смаколики приготовані учнями та майстрами виробничого навчання нашого навчального закладу.

20 грудня 2017 р. майстер вн Гончар І.М. у кухні-лабораторії ліцею провела захоплююче заняття з приготування страв японської кухні. Всі присутні мали можливість навчитися створювати кілька видів апетитних ролів у домашніх умовах. Майстер- клас Ірина Михайлівна  розпочала з короткої історії про походження суші і розповіді про тонкощі японської кухні, про вибір якісних інгредієнтів, ознайомила з правилами нарізки продуктів, особливостями приготування та заправляння рису. Японська кухня неабияк зацікавила всіх присутніх, а на завершення майстер-класу на всіх учасників чекала смачна дегустація.

У  четвер викладачем Попович О.М. було  проведено брейн-ринг між учнями 22 та 25 груп на тему: «Українські перші страви». Учні під час проведення заходу були дуже активними, проявляли творчість, креативність та любов до майбутньої професії, а також показали високий рівень знань. Перемогу здобула 22 група.

У п′ятницю в актовій залі ліцею майстрами в\н Кравець О.І. та Шевчук С.Ю. з метою відтворення народного обряду організували та провели українські вечорниці, на яких панував неповторний дух жартів та веселих пісень, конкурсів, чарівного ворожіння. Учасники свята постарались на славу! Ніби розсунулись рамки часу, і присутні поринули у старі добрі часи, коли молодь збиралася напередодні новорічних свят на веселі вечорниці...

Цього ж дня  відбулася зустріч з колишнім учнем майстра в\н  Лавнікович Г.М. Олександром, який на сьогоднішній день є шеф-кухарем ресторанного  комплексу «Хрещатик», для проведення майстер-класу «Сучасне оформлення страв», бо представник кулінарних професій має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну образну пам’ять та почуття міри.

Успішному проведенню заходів тижня сприяла щоденна праця професіоналів своєї справи - викладачів та майстрів виробничого навчання, що готують кваліфікованих робітників за професією «Кухар» та «Кухар, кондитер», які ще раз підкреслили можливості та багатогранність професій кулінарного напрямку.

 

 

Переглядів: 521 | Додав: alxej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024